I går möttes mannen och golfklubben, representerad av klubbdirektör Åsa Nordström och tidigare styrelseordföranden Håkan Clemes, i tingsrätten.
Mannen menar att han utsattes för mobbning av ledningen och att han sades upp utan skäliga grunder.
Klubben säger att ekonomiska orsaker låg bakom uppsägningen och att en ordentlig utredning gjordes innan mannen sades upp.
Mannen ifrågasätter varför klubben tog in säsongsanställda för att utföra hans uppgifter, och menar att de borde ha erbjudit honom en nyanställning.
Enligt klubben var dock dessa säsongsanställda kontrakterade redan innan uppsägningen.
”Ringt upp kollegor”
Mannen ska ha blivit utsedd till arbetarskyddsfullmäktige vilket skulle ge honom ett extra starkt uppsägningsskydd. Men klubben menar att det gick fel till när han utsågs till arbetarskyddsfullmäktige, samt att det är märkligt att mannen utsågs två dagar efter det möte där personalen fick reda på att varsel var på gång.
– Han har enskilt ringt upp några av sina kollegor och erbjudit dem en möjlighet att välja honom. Men inte informerat om att det ger förstärkt uppsägningsskydd. Personalen har reagerat mycket upprört över det här, säger golfklubbens advokat Charlotta Sandell.
– Valet av honom är ogiltigt, fortsätter hon.
Efter att mannen sades upp ska han ha blivit omöjlig att arbeta med, enligt klubben.
– Det har inte funnits skydighet att kontraktera honom för kortare tider. Det beror bland annat på hans beteende. Han utförde sina uppgifter med motvilja, han lydde inte order och därför var klubben tvungen att arbetsbefria honom i förtid.
Mannen i sin tur menar att klubben mobbade och diskriminerade honom och att det gick så långt att han till slut ansåg det vara normalt att han behandlades så.
Mannen yrkar på drygt 122.000 euro i ersättningskrav, i vilket ingår 30 månadslöner samt 25.000 euro i form av gottgörelse för diskriminering.
Petra Dahlgren